Výsledky grantového řízení Podpora dětí s fyzickým, mentálním a kombinovaným hendikepem

Dobrý den všem,

Níže najdete výsledky grantového řízení Podpora dětí s fyzickým, mentálním a kombinovaným hendikepem pro rok 2020. Jak již název napovídá, podpořeny byly organizace nabízející pomoc rodinám dětí s fyzickým či mentálním postižením, cílovou skupinou tentokrát nebyly děti vyrůstající ve složitém sociálním prostředí (nebo děti z takového prostředí pocházející). Stejně tak jsme mezi podpořené nezařadili hospicové služby – i pro ně vypisujeme již tradičně samostatné výběrové řízení.

Přeji všem hodně zdraví a psychické pohody, těším se na spolupráci,

Zuzana Tornikidis

ředitelka Nadace AGROFERT

Grantové řízení 30.1.2020 - 14.2.2020 - PODPORA Dětí s mentálním, fyzickým či kombinovaným hendikepem

Ev. číslo Název organizace (sídlo) Předmět žádosti Okres Kraj Výše schválené podpory
1 Základní škola speciální NONA, o.p.s. příspěvek na svozovou službu pro žáky s mentálním a kombinovaným postižením.  Nové Město nad Metují Královehradecký 100 000 Kč
7 MŠ, ZŠ a SŠ Daneta, s.r.o. Hradec Králové škola pro děti s mentálním, fyzickým a kombinovaným postižením.  Příspěvek na pořízení PC programu pro alternativní komunikaci Boardmaker a PC programu Symwriter. Příspěvek na Integrační dopoledne se znakováním pro děti a jejich rodiny.  Hradec Králové Královéhradecký 50 000 Kč
8 Zajíček na koni, o.p.s. Praha 2 program Pomoc na blízko pro děti s hendikepem, jejichž rodina se dostala do tíživé situace - potravinová pomoc, školy v přírodě, kroužky.  Praha 2 Praha  100 000 Kč
9 Spokojený domov o.p.s., Mnichovo Hradiště - Veselá projekt Osobní asistence po škole pro děti s postižením pro rodiče, kteří potřebují chodit do zaměstnání. Celodenní asistence v době prázdnin.  Mnichovo Hradiště - Veselá Středočeský 16 000 Kč
10 APLA Jižní Čechy, z. ú., Tábor Sociálně aktivizační služba pro osoby s autismem a jejich rodiny - odborné konzultace, nácviky sociálních a komunikačních dovedností, zvyšování rodičovských kompetencí, podpůrné služby Tábor Jihočeský 150 000 Kč
11 Život bez bariér, z. ú.
Nová Paka
příspěvek na provoz denního stacionáře, třídenní odlehčovací pobyt pro čerstvě zletilé klienty bez rodičů.  Nová Paka Královéhradecký 50 000 Kč
12 Země lidí o.p.s., Praha 8 inkluzivní volnočasový klub pro děti s  postižením i bez něj, 3x týdně Praha Praha  100 000 Kč
13 JONÁŠŮV SPOLEK, z.s., Hlučín pořízení 7místného upraveného auta pro přepravu klientů s autismem a mentálním postižením a jejich pečujících osob. Vvícedenní pobyty, ozdravné víkendy, terapie a odborné konzultace.  Hlučín Moravskoslezský  200 000 Kč
16 Národní ústav pro autismus, z.ú.. (NAUTIS), Praha 8 odlehčovací služba pro rodiny dětí s autismem - odlehčovací pobyty v respitním centru v Praze, víkendové pobyty mimo Prahu, mimopražské letní rekondiční pobyty.  Praha  Praha  150 000 Kč
17 MIKASA z.s. Ostrava podpora rodin dětí s PAS, konkrétně a) homesharing  b) průvodcovství rodin s autismem c) terapeutický pobyt rodin s dětmi s autismem 4denní  Ostrava Moravskoslezský  129 000 Kč
19 DOTYK II, o.p.s.
Brno
ucelená podpora dítěte s PAS a jeho rodiny v rozvoji vzájemné komunikace prostřednictvím erudovaných odborníků, kvalitních kompenzačních pomůcek s podporou v domácím prostředí. Služby logopeda - metodika komunikace pro děti s PAS, navazující služby sociální pedagožky.  Brno Jihomoravský 115 000 Kč
20 Hospicová péče sv. Kleofáše, o.p.s., Třeboň zakoupení boardmakeru, toneru do tiskárny a laminovacích fólií pro práci s autistickými pacienty.   Třeboň  Jihočeský kraj  11 000 Kč
21 Borůvka Praha o.p.s. (obecně prospěšná společnost), Praha 2 projekt Psychologické a sociální poradenství rodinám dětí a mládeže s tělesným postižením a pečujících osobám - individuální poradenství a podpůrná skupina pečujících Praha  Praha  80 000 Kč
22 Cestou vůle, z.s., Strakonice náklady na nájem, služby a provoz pronajatých prostor, které slouží jako klubovna rodin dětí se zdravotním postižením Strakonice Jihočeský 28 023 Kč
23 Centrum pro rodinu a sociální péči z. s., Ostrava - Vítkovice sociální služba OASA poskytující osobní asistenci dětem a mladým lidem do 30 let se zdravotním postižením.  Ostrava Moravskoslezský  200 000 Kč
26 EDA cz, z. ú.,
Praha 4 - Chodov
podpora rodin dětí se zrakovým a kombinovaným postižením, komplexní raná péče pro děti do 7 let - terénní služby, ambulantní služby, setkávání rodin, půjčovna pomůcek, odborné sociálně právní poradenství, příprava a distribuce tištěného a elektronického zpravodaje  Praha  Praha  100 000 Kč
27 JSME TADY, o.p.s.
Přerov
centrum denních služeb pro mladé lidi s tělesným a zrakovým postižením, často i postižení mentální. Založeno před 11 lety rodiči dětí s postižením.  Přerov Olomoucký 50 000 Kč
29 ADAM – autistické děti a my, z.s.
Havířov
podpora rodin dětí s autismem. Děti dochází na celoroční terapie - nácviky sociálních dovedností, o letních prázdninách výlety a příměstské tábory- Konkrétně příspěvek na 2x příměstský tábor, 2x celodenní výlet, 1x dvoudenní poznávací výlet, 1x terapeuticko-edukační víkendový pobyt pro 12 rodin Havířov Moravskoslezský  100 000 Kč
30 ANULIKA z.s.
Ostrava - Mariánské Hory
a) podpora mladých osob 15 - 26 let se zdravotním postižením: pravidelné setkávání a následné aktivity min. 1x týdně v Centru Anulika b) Svépomocná skupina pečujících - min. 1x měsíčně c) individuální psychosociální podpora  Ostrava - Hrabůvka  Moravskoslezský  60 000 Kč
33 Středisko pro Centrum Terapie Autismu z. s.
Praha 5
Nácvik a rozvoj hry u dětí s PAS pomocí videoscénářů. Na videu jsou vidět ruce a hračka z pohledu dítěte, ruce přehrají scénář, dítě s hračkou opakuje. Následně lze dítě touto metodou naučit např. sebeobsluhu, kreslení. Natočení 30 vzorových videoscénářů, seminář a workshop pro rodiče, kde se sami naučí video natočit a používat, supervize. Akreditováno MŠMT.  Praha  Praha  140 000 Kč
34 Auxilium,o.p.s.
Hošťálková u Vsetína
odlehčovací služba pro rodiny s dětmi ve 4.st. postižení, konkrétně příspěvek na 6 víkendových a 3 týdenní odlehčovací pobyty.  Vsetín  Zlínský  200 000 Kč
35 Sdružení Neratov, z.s.
Bartošovice v Orlických horách
sdružení nabízí 27 let chráněné bydlení a chráněnou dílnu, je zřizovatelem speciální školy. V loňském roce uveden do provozu stacionář (podpora NA), nyní vzniká prostor pro pro novou odlehčovací službu - 4 pokoje k přechodnému pobytu. Příspěvek na kompenzační a edukační pomůcky.  Bartošovice v Orlických horách  Královéhradecký 255 000 Kč
36 Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, z. s. Klub PAPRSEK,
Vyškov