Fond: Rehabilitace pro děti s postižením mozku

Fond REHABILITACE je speciální program určený k financování rehabilitační péče dětí s DMO a jiným získaným postižením mozku.

Speciální fond REHABILITACE je určen rodičům vychovávajícím jedno či více dětí do věku 18 let s DMO nebo jiným získaným postižením mozku. Příspěvky z tohoto fondu lze využít k financování rehabilitační péče a k nákupu rehabilitačních pomůcek pro děti z hendikepem.

Pro koho je příspěvek z nadačního fondu určen:

Příspěvek je určen pro rodiče-samoživitele a kompletní sociálně slabé rodiny, které splňují následující podmínky:

• Sociálně slabá rodina nebo osamělý rodič, příp. pěstoun
  • Aktivní zájem o dítě, jeho rozvoj, léčbu, rehabilitaci a vzdělávání
  • Aktivní snaha o finanční a hmotné zajištění rodiny (zaměstnaní, aktivně hledající zaměstnání, případně ti, kteří se i přes nemožnost zaměstnání snaží o zlepšení finanční situace rodiny)
  • Aktivní spolupráce na léčbě a rozvoji dítěte
  • Bez závislosti na alkoholu či jiných návykových látkách
  • Trvalé bydliště v České republice

Kdo může žádat o příspěvek:

• Rodič nebo zákonný zástupce dítěte

Pro koho není příspěvek z nadačního fondu určen:

• Rodiny nespadající do kategorie sociáně slabých
  • Rodiny, které svoji tíživou situaci aktivně neřeší, spoléhají se pouze na sociální dávky a pomoc ostatních
  • Rodiny, které nejeví celoroční zájem o rehabilitaci a léčbu svých dětí
  • Obbčané jiných států než ČR

O CO LZE ŽÁDAT:

• Příspěvek na intenzivní rehabilitační péči /lázeňské pobyty, ambulantní péče/
  • Příspěvek na pravidelnou ambulantní rehabilitační péči
  • Příspěvek na hipoterapii
  • Příspěvek na nutné rehabilitační pomůcky

O CO NELZE ŽÁDAT:

• Příspěvek na léčbu v zahraničí
  • Příspěvek na operace
  • Příspěvek na tzv. léčbu kmenovými buňkami/buněčná terapie
  • Nadace neposkytuje příspěvky zpětně, nelze tedy žádat na úhradu služeb/pomůcek, které již byly zaplaceny

1. Žádosti jsou přijímány během celého roku
  2. Žádost MUSÍ být podána prostřednictvím formuláře Nadace AGROFERT určeného speciálně pro Fond na podporu rodičů-samoživitelů v nouzi
  3. Žádosti, které nebudou podány prostřednictvím tohoto formuláře, nebudou Nadací AGROFERT projednány.
  4. Žádost MUSÍ být doplněna o všechny povinné přílohy, především o doporučení pracovníka/nice OSPOD či nezsikové organizace, která s rodinou dlouhodobě spolupracuje
  5. Žádost musí být podána buď emailem (info@nadaceagrofert.cz) nebo poštou
  6. O schválení či zamítnutí žádosti budete informování telefonicky nebo emailem, případně poštou.
  7. Nadace AGROFERT si vyhrazuje právo žádosti nevyhovět i bez uvedení důvodu.

BYL MI PŘIZNÁN PŘÍSPĚVEK NADACE AGROFERT. CO SE BUDE DÍT DÁLE:

• Většina příspěvků je vyplácena proti faktuře poskytovatele rehabilitace, tedy na účet zdravotnického zařízení, u kterého Vaše dítě rehabilitaci postoupí. V případě, že Vám byl schválen příspěvek na nákup rehabilitačních pomůcek, bude proplacen proti faktuře dodavatele zboží.
  • Po schválení příspěvku budete vyzvání, abyste doložili potřebné informace, tedy název zdravotnického zařízení, adresu, IČO, číslo účtu, variabilní symbol, apod. Tyto údaje jsou nezbytně nutné pro vytvoření darovací smlouvy – bez těchto údajů nebude možné příspěvek proplatit!
  • Darovací smlouvu k podpisu Vám zašleme teprve poté, co nám poskytnete všechny nutné údaje.
  • K proplacení příspěvku je nutné doručit Nadaci AGROFERT fakturu k proplacení vystavenou na jméno dítěte, resp. jeho zákonného zástupce. Fakturu lze dodat v písemné nebo elektronické podobě.
  • Prosím mějte na paměti, že od doby, kdy pošta doručí Vámi podepsanou darovací smlouvu a fakturu na adresu nadace, do doby, než bude příspěvek připsán na účet příjemce, uplyne v průměru 10 – 14 dní! Není přitom v časových možnostech nadace informovat jednotlivé žadatele o průběhu proplacení příspěvku.
  • Po vyplacení příspěvku budete mít povinnost doložit nadaci, že jste finance skutečně využil/a k tomu, k čemu byly určeny. Bude tedy třeba doložit:
    • Závěrečnou zprávu poskytovatele rehabilitace
    • Vaše osobní zhodnocení absolvovaného pobytu/rehabilitace (stačí svými slovy zhodnotit průběh rehabilitace a Vámi pozorované výsledky, přibližně na jednu stránku)
    • U ambulantních forem rehabilitace: potvrzení o uskutečněných rehabilitacích/docházka
    • U nákupu rehabilitačních pomůcek: fotodokumentace a kopie dodacího listu

• Podala jsem žádost do Fondu REHABILITACE. Jak dlouho bude trvat její projednání?
    • Žádosti přijímáme vždy ke konci měsíce, v následujícím měsíci pak projednáváme. O výsledku Vás budeme informovat do 14 dnů ode dne projednání žádosti.
  • V darovací smlouvě je stanovena povinnost doručit Nadaci AGROFERT v daném časovém horizontu vyúčtování. Jak má takové vyúčtování vypadat? Zašlete mi nějaký speciální formulář?
    •  Vyúčtování by mělo obsahovat:
      • Závěrečnou zprávu poskytovatele rehabilitace
      • U nákupu rehabilitačních pomůcek: fotodokumentace a kopie dodacího listu